Predstave CNP-a “Revizor” i “Lasice” u Beogradu

 

25. i 26. april 2012.
Beograd, Narodno pozorište

 

 Predstave CNP-a “Revizor” i “Lasice”

 

Crnogorsko narodno pozorište gostuje 25. i 26. aprila u Narodnom pozorištu u Beogradu sa predstavama „Revizor“ i „Lasice“.

Gostovanje se realizuje u okviru Sporazuma o saradnji između Crnogorskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta u Beogradu, koji su januara 2011. godine potpisali direktori dva nacionalna teatra Janko Ljumović i Božidar Đurović.

U srijedu, 25. aprila na Velikoj sceni u 19.30 časova, biće izveden Gogoljev „Revizor“ u režiji Veljka Mićunovića. U predstavi igraju Srđan Grahovac (Ivan Aleksandrovič Hljestakov), Branimir Popović (Anton Antonovič Skvoznik – Dmuhanovski), Žaklina Oštir (Ana Andrejevna), Branka Stanić (Marija Antonovna), Simo Trebješanin (Artemije Filipovič Zemljanika), Dejan Ivanić (Amos Fjordovič Ljapkin – Tjapkin), Danilo Čelebić (Luka Lukič Hlopov), Mišo Obradović (Petar Ivanovič Dobčinski), Slobodan Marunović (Petar Ivanovič Bobčinski) i Gojko Burzanović (Gostioničar).

U četvrtak, 26. aprila na Sceni “Raša Plaović” u 20.30 časova, izvešće se predstava Bojane Mijović “Lasice” u režiji Stevana Bodrože. U predstavi igraju Žaklina Oštir (Zorka), Nada Vukčević (Mirjana), Branka Stanić (Anica) i Simo Trebješanin (Jovan).

Istog dana, sa početkom u 12 časova u Muzeju Narodnog pozorišta, biće predstavljena Izdavačka produkcija Crnogorskog narodnog pozorišta o kojoj će govoriti urednici Milovan Radojević i Goran Bulajić, kao i direktor CNP-a Janko Ljumović.