Prodajna izložba knjiga u Budvi

 

29. i 30. mart 2012.
Budva, Gradska biblioteka

 

JU „Muzeji, galerija i biblioteka“ organizuje prodajnu izložbu knjiga izdavačke kuće Gligorije Dijak 29. i 30. marta u prostorijama budvanske gradske biblioteke u zgradi Akademije znanja. Prodajna izložba će za posjetioce i kupce biti otvorena u četvrtak, 29. marta u 12 sati, a sva izložena izdanja biće dostupna po cijeni nižoj za 30 do 50%.

Veče sa urednicom i direktoricom ove izdavačke kuće, Sonjom Živaljević, biće organizovano u četvrtak, 29. marta u 19 sati u amfiteatru Akademije znanja, a razgovor će voditi Stanka Rađenović, organizator književnog programa. Poseban akcenat će biti stavljen na najnovija izdanja ( „Pred buđenje“, priče Milisava Popovića; „IG“, poezija Jasne Č. Vukovića itd.).

Izdavačka kuća Gligorije Dijak osnovana je avgusta mjeseca 2007. godine, a od septembra 2009. u sklopu kuće radi i knjižara Dijak koja se nalazi u ulici Velimira Terzića u Podgorici.
Uz izdavašto i knjižarstvo, izdavačka kuća Gligorije Dijak nudi usluge pisanja i uređivanja tekstova, redakture, lekture i korekture, dizajna, fotografije, ilustracije ili prevođenja, bez obzira na namjenu: za internet sajtove, reklamni materijal, reprezentativna izdanja, časopise…