Promocija knjiga u Baru

 

06. 10.2011.
Bar, Dvorac kralja Nikole, 19h

 

Promocija knjiga:

“Žeđ krvi”, autora Đorđija M. Ojdanića i
“Gospar”, autora Ljubomira M. Mudreše

 

 

U organizaciji Kulturnog centra Bar, u četvrtak, 06. oktobra, sa početkom u  19,00h održaće se, u  balskoj dvorani Dvorca kralja Nikole, promocija dva romana publikovana ove godine u izdanju Crnogorsko-hrvatskog prijateljskog društva “Ivan Mažuranić” sa Cetinja.

Riječ je o naslovima dvojice autora iz Podgorice: Đorđije M. Ojdanić potpisuje knjigu “Žeđ krvi”, u kojoj se bavi problematikom krvne osvete u Crnoj Gori, a Ljubomir M. Mudreša u romanu “Gospar”, kroz susret tri druga nakon tri decenije, opisuje njihove životne puteve. Tematika im je različita, ali im je zajedničko da su prvi savremeni romani objavljeni na izvornom crnogorskom jeziku.

Inače, Đorđije Ojdanić je, pored ove, publikovao još dvije knjige, kao i niz književnih prikaza i eseja, studija i naučnih radova iz oblasti tehničkih nauka, dok Ljubomir Mudreša iza sebe sada ima jedanaest štampanih  poetskih zbirki i dva romana.

Njihova najnovija djela predstaviće književnik, istraživač i publicista Borislav Cimeša i publicista i književni kritičar Vlatko Simunović. Fragmente će čitati Neđeljko Đurović, profesor u Ekonomskoj školi u Baru, a moderator programa je Mila Čordašević, prof. književnosti i rukovodilac Narodne biblioteke i čitaonice “Ivo Vučković”.