Promocija knjige „Bar grad Feniks“

 

30. mart 2012.
Bar, Dvorac kralja Nikole, 19h.

 

Promocija knjige „Bar grad Feniks“

 

Kulturni centar Bar organizuje promociju knjige iz svoje izdavačke produkcije naslovljene „Bar grad Feniks“ koju kao autor potpisuje Maksim Lutovac, profesor i poznati šahista iz Bara. Promocija će se održati u balskoj dvorani Dvorca kralja Nikole u petak, 30. marta sa početkom u 19,00 sati.

Riječ je o zanimljivoj, značajnoj i bogato ilustrovanoj monografiji, štampanoj i na engleskom jeziku, koja predstavlja sveobuhvatnu studiju o kulturnoj, duhovnoj i političkoj prošlosti grada pod Rumijom od najstarijeg doba do danas. Sa pratećom naučnom aparaturom i prilozima, knjiga upotpunjuje dosadašnja proučavanja kulturne baštine „crnogorske Pompeje“ i pokušaj je novog viđenja i čitanja Bara koji se, na putu do modernog mediteranskog grada, rađao i obnavljao iz sopstvenog pepela.

U predstavljanju najnovijeg izdanja Kulturnog centra, pored autora, učestvuju: akademik Dragan Vukčević i recenzenti knjige prof. dr Šerbo Rastoder i mr Gordana Leković, dok će program muzički oplemeniti sopran Aleksandra Vojvodić Jovović. Voditelji promocije, Vesna Šoškić i Milan Vujović, će ujedno i čitati odlomke iz monografije.