Promocija knjige „Ljetopis jednog badanja“

 

10. april 2012.
Bar, Dvorac kralja Nikole, 20h.

 

 Promocija knjige „Ljetopis jednog badanja“

 

U utorak, 10. aprila sa početkom u 20,00 časova, u balskoj dvorani Dvorca kralja Nikole, Kulturni centar Bar organizuje promociju knjige proze naslovljene „Ljetopis jednog badanja“, publikovane prošle godine u izdanju beogradskih izdavača „Nolit“ i KIZ „Altera“, koju kao autor potpisuje dr biotehničkih nauka iz Bara Svetozar Savić.

U javnosti prepoznatljiv kao izuzetan stručnjak za vino, Savić je do sada objavio više stručnih knjiga, monografija i udžbenika iz domena vinogradarstva, kao i preko stotinu naučnih i popularno-stručnih radova u domaćim i inostranim publikacijama. Kada je riječ o beletristici, knjiga „Ljetopis jednog badanja“ je debitantska zbirka kratkih priča, komponovanih u dvadeset četiri slike, koje zanimljivom tematikom i osobenim pripovijedanjem predstavljaju pravo osvježenje na crnogorskoj književnoj sceni.

U promociji ove „jedinstvene prozne slagalice“, kako je knjigu nazvao njen recenzent – poznati književnik iz Beograda Zoran Živković, pored autora, učestvuju: književni kritičar i esejista dr Aleksandar Jerkov; književnik, slikar i poslenik kulture mr Milun Lutovac; pjesnik i esejista Miroslav Jovanović Timotijev i Mila Čordašević kao moderator programa, koji će muzički oplemeniti mlada pijanistkinja Vasilisa Savić, učenica ŠOMO i dobitnica Zlatne lire na državnom takmičenju u Kotoru.