Promocija knjige „Trinaesti jul – talični dani“

 

06. april 2012.
Bar, Dvorac kralja Nikole, 17h.

 

Promocija knjige „Trinaesti  jul – talični dani“

 

Barski Kulturni centar i Opštinski odbor Udruženja boraca NOR-a i antifašista Bar organizuju promociju knjige naslovljene „Trinaesti jul – talični dani“ autora Tomaša Burića, koja će se održati u Dvorcu kralja Nikole u petak, 06. aprila 2012. sa početkom u 17,00 časova.

Riječ je o najnovijem naslovu ovog, po struci diplomiranog pravnika, a po vokaciji hroničara današnjice, koji u Crnoj Gori živi od 1967. godine obavljajući mnoge odgovorne poslove. Odlikovan je Ordenom rada sa zlatnim vijencem, koji mu je 1980. dodijelilo Predsjedništvo SFRJ. U svijetu literature pojavio se 1997. kada je objavio knjigu „Veo Dejtona“ i od tada je publikovao još dvanaest naslova u kojima je sabrao dešavanja za koja je smatrao da su obilježila sadašnje vrijeme. U knjizi-hronici „Trinaesti jul – talični dani“ bilježi događaje iz perioda jun 2010 – oktobar 2011. godine.

U programu, pored autora, učestvuju: književnik Vladislav Pavićević, koji se potpisuje kao izdavač i urednik izdanja, novinar i publicista Dragan Mitov Đurović – recenzent knjige, inače generalni sekretar Saveza boraca i antifašista Crne Gore i Mila Čordašević, domaćin književne večeri.