Promocija MilinKovanica

U DANILOVGRADU ODRŽANA PROMOCIJA

KNJIGE AFORIZAMA MILINKOVANICE AUTORA

Milinka BOJATA

 

U subotu uveče – 16. aprila u 19 časova, u Sali hotela GOSTILJE u Danilovgradu, u organizaciju Udruženja humorista i satiričara Crne Gore, održana je promocija knjige aforizama MILINKOVANICE aforističara iz Danilovgrada Milinka BOJATA.

O knjizi su govorili: recenzent knjige Veljko Rajković, satiričar iz Podgorice, i Dragan Mitov Đurović, publicista i novinar, director KIC-a “BIJELI PAVLE” iz Danilovgrada organizator Crnogorskog festivala humora i satire, koji se svakog maja, od 2000. godine, održava u Danlovgradu. Specijalni gost večeri bio je doajen crnogorske aforistike Radomir Racković.

Rajković je, između ostalog, istakao:

“Ovo je šesta knjiga aforizama ovog neobičnog aforističara. Neobičnog, jer ne praktikuje ni teme, ni stil drugih. Osim toga, neobičan je i u odnosu na one koji aforizme izbacuju svakodnevno i u velikoj količini, koji su hiperproduktivni, a time i hipokvalitetni… što se tiče aforizama, za Bojata se nije bojati.”

Dragan Đurović je naglasio da je Bojat, upornom i predanom posvećenošću aforizmu, dosegao zavidne visine u ovoj najkraćij književnoj formi i da ima s čime pred istinske ljubitelje humora i satire. Istovremeno, Đurović je najavio održavanje XII Festivala.

Aforizmi koje su govorili Radomir Racković, Veljko Rajković i Milinko Bojat izazvali su oduševljenje prisutnih, koji su ih propratili salvama aplauza.

Izbor iz knjige MILINKOVANICE:

– Imam jednu jedinu želju:da nikad ništa ne poželim!

– Mi nemamo svojih briga. Samo su tuđe naše.

– Nije sramota prositi, ako je djevojka dobra i lijepa.

– Volim istoriju, jer vidim što nam se sprema.

– Sve moje bivše djevojke su srećne što sam bivši.

Veljko Rajković