Samostalna izložba slika Draga Dedića u Bečićima

 

22. mart 2012.
Bečići, „The Queen of Montenegro“, 19h.

 

Samostalna izložba slika Draga Dedića

 

Samostalna izložba slika Draga Dedića, crnogorskog slikara koji više od 30 godina živi i stvara u Parizu, biće otvorena u četvrtak, 22. marta 2012. godine u 19 sati, u Galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima.

Umjetnik će se ovoga puta predstaviti, sa 15 slika većeg formata, rađenih u tehnici ulje na platnu.

Slikar Drago Dedić, od 1967. godine, boravi u Parizu, gdje se aktivno bavi slikarstvom i izlaže u prestižnim gaalerijama. Do sada je imao, preko 30 samostalnih i više od stotinu zajedničkih izložbi u Francuskoj i drugim zemljama svijeta. Njegove slike, nalaze se u mnogim galerijama, muzejima i privatnim kolekcijama u Francuskoj, Njemačkoj, Engleskoj, Libanu i Koreji, a za svoj rad, dobitnik je značajnih likovnih nagrada, saopštio je rukovodilac galerije u hotelu „Queen“ Ranko Pavićević.

Jezik Dedićeve slike, najpreciznije se može definisati pojmom metafizički realizam, čije značenje upućuje na postupak koji likovnom teksturom smjera ka drugoj realnosti. Ovaj se smjer uspostavlja, u ravni formalnih i hromatskih istraživanja slike, za koje smo utvrdili da jezikom mitskih slika saopštavaju istinu bivstvujućeg, napisao je pored ostalog u katalogu Prof. dr Siniša Jelušić.

Samostalna izložba slika Draga Dedića u galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, biće otvorena do 10. aprila.