Samostalna izložba slika Dragana Mijača-Brila

 

03. mart 2012.
Bečići, Hotel “The Queen of Montenegro”, 19h.

 

Samostalna izložba slika Dragana Mijača-Brila

 

U Galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, u subotu, 3. marta u 19 sati, biće otvorena, samostalna izložba slika, akademskog slikara Dragana Mijača-Brila iz Petrovca.

Izložba se organizuje, povodom jubileja, 30 godina rada i stvaralaštva umjetnika Mijača, koji će se ovoga puta predstaviti, sa 15 radova galerijskog formata, rađenih u tehnici ulje na platnu i mastilo od hobotnice, nastalih poslednje četiri godine, saopštio je rukovodilac galerije Ranko Pavićević.

Ono što u osnovi karakteriše likovnu poetiku Dragana Mijača-Brileta, bilo da je riječ o slici, skulpturi ili crtežu, jeste iskonski instikt, impulsivnost i snažna ekspresija iz kojih izvire jasna, dječije ogoljena emocija. Njegov izraz, po pravilu, u sebi nosi svu buru doživljaja mediteranskog mita, s jedne strane obasjanog jarkim suncem, a sa druge, okupanog kišama juga u kome se nazire, podsvjesna bol, koja odvajkada dotiče knjučna pitanja smisla egzistencije ljudskog bića, kazala je pored ostalog, govoreći o slikarstvu Mijača, istoričarka umjetnosti Lucija Djurašković iz Budve.

Izložba slika Dragana Mijača – Brila, u galeriji hotela „Queen“ u Bečićima, biće otvorena, do 23. marta.