Sarajevo – Izložba slika Dijane Lazović

 

Java galerija Sarajevo

 
 

U petak, 08. maja 2015. godine, u 19h, u Galeriji „JAVA“ u Sarajevu, biće otvorena izložba slika „Zagrljaji II“ crnogorske umjetnice Dijane Lazović.

Umjetnica će se predstaviti radovima iz ciklusa  ”Zagrljaji II”, ukupno 34 slike, a sve su rađene kombinovanom tehnikom.

Postavka će trajati mjesec dana.

Marica Kuznjecov Boljević je o stvaralaštvu Dijane Lazović, između ostalog kazala: “U središtu Dijaninog stvaralaštva je ljudsko biće, najčešće više njih, zagrljenih, isprepletanih u formu mekane, tople opne kao sigurnog utočišta. Ova bića, rađena ekspresivnim i neposrednim potezima, izražavaju različite i međusobno suprotne emocije: strah, nadanje, nježnost, smjelost, čežnju, ljubav, bol, radost… To bogatstvo raznolikih emocija na Dijaninim slikama stoji u međusobnom prijateljstvu”.

Sponzor puta je Rotary Club Budva.

Dijana Lazović je rođena u Cetinju 1984. godine. Akademiju likovnih umjetnosti je završila u Milanu u klasi profesora Italo Bresan, nakon čega upisuje specijalizaciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Rimu, Odsjek slikarstvo 2011/2012. godine.

Dijana-LazovicSamostalne izlozbe:

-Spomen dom Stefan M. Ljubiša, Stari grad, Budva, oktobar 2010.

-JUSD “CRVENA KOMUNA”, Galerija “Marko K. Gregović”, Petrovac, jun 2013.

-Galerija hotela “The Queen Of Montenegro”, Budva, septembar 2013.

-Gradska galerija Kotor, aprila 2014.

-Porto Montenegro Tivat, novembra 2014.

-Umjetnička galerija Sue Ryder, Herceg Novi, februar 2015.

-Izlagala na nekoliko grupnih izložbi.