7. Međunarodni podgorički sajam knjiga

 

Sedmi međunarodni podgorički sajam knjiga održaće se u periodu od 07. do 14. maja 2012. godine. Svečano otvaranje Sajma knjiga zakazano je za 07. maj u 18h, a otvoriće ga Tarik Ali, poznati pisac popularnih romana, drama, kolumni i komentara. Tarik Ali je urednik časopisa New Left Review i kolumnista britanskog Guardian-a. Izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice objavila je crnogorsko izdanje Alijeve knjige “U sjenci nara”  i ovo izdanje će biti promovisano na Sajmu.

Na Sajmu je najavljeno prisustvo preko stotinu izlagača iz Crne Gore i regiona. Posebno značajnu i interesantnu prezentaciju najavljuje Centralna narodna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević”, koja će izložiti neke knjige koje do sad nijesu izlagane na sajamskim manifestacija.

Po najavi organizatora, na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga svoje štandove će imati i diplomatski kor, a biće organizovano i više različitih radionica.

Kao i prethodne godine, Međunarodni podgorički sajam knjiga će se održati u garaži šoping centra Delta City, a vrijeme rada je od 11 do 22 sata.