Split – “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” otvara 25. Festival hrvatske drame “Marulićevi dani”

 

CNP - znak 150

Kotor arTeatar

 
 

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, po tekstu Iva Brešana, u režiji Luke Kortine, otvoriće 25. Festival hrvatske drame “Marulićevi dani” koji će početi u utorak 21. aprila u Splitu.

Predstava će biti izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u 20 sati.

Od 35 prijavljenih predstava iz 25 različitih teatara iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, na festivalu će biti izvedeno 9 predstava u službenoj konkurenciji, a dvije predstave će biti izvedene van konkurencije.

Na 25. Marulićevim danima, pored predstave CNP-a, biće izvedena predstava “Vučjak”, Miroslava Krleže, u režiji Ivice Buljana, Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, “My little corner of the world”, autorski projekat Anice Tomić i Jelene Kovačević, Gradskog dramskog kazališta Gavella, “Kako smo preživjele”, u režiji Dina Mustafića, Zagrebačkog kazališta mladih,“Kristofor Kolumbo” Miroslava Krleže, u režiji Renea Medvešeka i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, “Potop” po tekstu i u režiji Mirana Kurspahića, u produkciji Teatra ITD iz Zagreba, “260 dana” Marijana Gubina, u režiji Dražena Ferenčine, Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, “Vincent”, po tekstu i u režiji Olje Loznice, Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, i “Evropa” Ivane Sajko, u režiji Primoža Ekarta i produkciji Cankarjevog doma iz Ljubljane.

Producent “Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja” je Janko Ljumović, dramaturškinja Željka Udovičić Pleština, scenografkinja Ivanka Vana Prelević, kostimografkinje Lina Leković i Ivana Murišić, kompozitor Ljupče Konstantinov, koreografkinja  Tamara Vujošević Mandić, lektor Ana Maras Harmander.

U predstavi igraju: Simo Trebješanin, Danilo Čelebić, Dragana Dabović, Ana Vujošević, Stevan Radusinović, Dušan Kovačević, Dejan Ivanić, Gorana Marković, Momo Pićurić, Dragan Račić i Jelena Minić.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” nastala je u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Međunarodnog festivala Kotor art.