Spomen dom Stefan M. Ljubiša Budva – Izložba “Mali format – slike, crteži, objekti”

 

Muzeji i galerije

 
 

Već četvrto ljeto za redom u prostoru Spomen doma Stefan M. Ljubiša, a u organizaciji JU “Muzeji, galerija i biblioteka” Budva, biće otvorena izložba Mali format – slike, crteži, objekti izbor iz savremene crnogorske scene.

Svjesni činjenice da savremeno shvatanje kulture i masovna industrijska produkcija kvazi-umjetničkih predmeta potiskuju na margine originalno umjetničko stvaralaštvo, a iz poštovanja prema istinskom umjetničkom naporu i autorskom radu, željeli smo da u toku ljetnjih mjeseci kada naš grad postaje domaćin brojnim turistima iz raznih krajeva svijeta, otvorimo vrata svog prostora umjetnicima koji njeguju umjetničko stvaralaštvo kao umijeće i zanatsku vještinu, te učinimo dostupnim njihova djela potvrđenih estetskih i likovnih vrijednosti. Izložba okuplja  akademske umjetnike mlađe i srednje generacije, različitih likovnih opredjeljenja (slikarstvo, grafika, skulptura i primjenjena umjetnost) i različitih stilskih usmjerenja, a ono što im je zajedničko je svakako duh mediteranskog podneblja kome pripadaju i u kojem stvaraju svoje umjetničke tvorevine.

Otvaranje izložbe zakazano je za 25. jun 2013. godine u 21 čas. Izložbu će otvoriti akademska umjetnica iz Budve Marica Kuznjecov Boljević, a moći će se pogledati do kraja septembra.

 

JU “Muzeji, galerija i biblioteka” Budva