“The Queen of Montenegro” Bečići – Samostalna izložba slika Željka Đurovića

 

 
 

U Galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, u petak, 19. oktobra 2012. godine u 20 sati, svečano će biti otvorena, samostalna izložba slika, poznatog crnogorskog umjetnika Željka Đurovića, koji živi i stvara u Beogradu.

Đurović će se ljubiteljima umjetnosti i brojnim gostima koji borave u hotelu „Queen“, predstaviiti,  sa 20 slika većeg formata, radjenih u tehnici ulje na platnu, novijeg datuma, koje publika na Crnogorskom primorju, nije bila u prilici da vidi, jer se umjetnik u Crnoj Gori predstavlja nakon šesnaest godina.

Željko Đurović je rođen 1956. goodine u Danilovgradu. Studije slikarstva, kao i postdiplomske studije, završio je na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umjetnika Srbije (ULUS) i nekoliko međunarodnih grupa umjetnika. Radi kao profesor crtanja i slikanja na  Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu.

 Izložbu slika Željka Đurovića, u Galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, otvoriće rukovodilac Galerije, novinar i publicista Ranko Pavićević iz Budve, a biće otvorena do 7. novembra.