Tivat – Koncert Oleksija Molčanova

 

Muzicka skola Tivat - logo

U poneđeljak, 30. novembra 2015. godine, u 19h, u Koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat, održaće koncert Oleksij Molčanov.

 

Oleksej MolcanovOleksij Molčanov je Srednju muzičku školu završio u Kijevu (Ukrajina) u klasi doc Lidije Šur. Kijevski Državni Konzervatorijum i postdiplomske studije završio je 1986.g. u klasi prof. Aleksandra Snegirjova i Vladimira Vinickog. U toku školovanja osvajao je nagrade kao klavirista, od kojih je značajno pomenuti nagradu na takmičenju „Lisenko“ u Lavovu 1984.g. Dobitnik je Specijalne nagrade za izvođenje obavezne kompozicije na I takmičenju „Rahmanjinov“ u Moskvi, 1983.g. Već kao student započeo je aktivnu koncertnu djelatnost kao solista i kao kamerni muzičar u Ukrajini, Rusiji i Njemačkoj.

Po završetku studija, uspješno se bavi pedagoškim radom uporedo sa koncertiranjem. Resitale je izvodio u Švajcarskoj, na turnejama po Ukrajini i Libanu i koncertirao sa brojnim orkestrima – Filharmonije Cerkasi, Lavov, Dnjepropetrovsk i Filharmonija mladih Harkov. Ostvario je niz snimaka za Državnu Radio i Televiziju Ukrajine. Sarađivao je sa Savezom kompozitora Ukrajine na projektima savremene muzike. Od 1995. je živeo u Srbiji gdje nastavlja umjetničku djelatnost uspješnim koncertima u Nišu, Negotinu, Kragujevcu, Zaječaru. Kao solista otvarao je sezone u Niškoj filharmoniji. Posebno su zapaženi nastupi na „Mokranjčevim danima“ i na „Nimusu“.1999. dolazi u Crnu Goru a od maja 2000.godine je zapošljen na MA na Cetinju. Svoj umjetnički angažman nastavlja na svim značajnijim scenama u zemlji nastupajući sa gotovo svim velikim umjetnicima ostvarivši značajne projekte u kulturi. Nastupao je na festivalima: „Espressivo“, „Grad-teatar Budva“, „KotorArt“, „A Tempo“, „Montenegro Music Festival“, „DEUS“. Vanredni je profesor  je na Muzičkoj akademiji na Cetinju za predmet Korepeticija.