Tivat, Lustica buy – Koncert “Muzički horizonti”

 

Tivat - riva - 3

Lustica Bay

 

U okviru projekta XIII Međunarodne radionice za duvačke instrumente, a pod pokroviteljstvom Fesivala Purgatorije, u subotu 22 avgusta u naselju Luštica buy – Tivat, održat će se koncert pod nazivom Muzički horizonti.

„Pod muzičkom pripremom mentora – profesora Nenada Jankovića, Aleksandra Burkerta i Lasla Dienesa, polaznici radionice izvešće djela klasične i pop muzike i to na instrumentima: flauta, oboa, klarinet, fagot, truba, horna i trombon“, navela je Pina Bubanja iz nevladine organizacije „Ars Praesentia“. Ova NVO od 2002. godine organizuje radonice za duvačke instrumente radi njihovog afirmisanja i popularizacije.

„Ovo je drugi koncert iz opusa ovogodišnjih Purgatorija koji se održava u Luštica Bay-u. To je rezultat naše saradnje budući da je ove godine Luštica Bay generalni sponzor ove prestižne kulturne manifestacije“, saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Prethodno su u Luštica Bay-u „Svijet saksofona“ predstavili mladi, uspješni saksofonisti, a koncert je bio završnica sedmodnevne radionice koju su završili pod mentrostvom profesora Bojana Vukelića.

Kulturni program u Luštica Bay-u biće nastavljen 24. avgusta novom umjetničkom izložbom. U kompleksu je trenutno svakog dana, od 19 do 20 časova moguće pogledati izložbu slika akademskog slikara Ivana Đurišića.

Luštica Bay izrasta u centar zdravog i aktivnog života i ovog ljeta bilježi prvu operativnu sezonu. Bogat ljetnji program ispunjen je golf takmičenjima, umjetničkim postavkama i radionicama, kursevima streličarstva i jedrenja, te muzičkim dešavanjima iz programa kulturnih festivala KotorArt i “Purgatorije”.