Tivat – Ukrajinska slikarka u Luštica Bay-u

 

Tivat - riva - 3

 
 

U turističkom kompleksu Luštica Bay u ponedjeljak, 24. avgusta biće otvorena izložba slika akademske slikarke Natalije Nariščenko /Natalia Naryschenko/, čime će biti nastavljena podrška kulturnim događajima i umjetnicima koji stvaraju u Crnoj Gori.

Nariščenko je diplomirala na na umjetnickoj akademiji Grekov u Odesi u Ukrajini.

Raznolikost njenih likovnih radova karakteriše iskustvo koje je stekla putujući po svijetu. Tematika postavke je vezana za Afriku i Evropu, a poseban naglasak je stavljen na Crnu Goru. Susreti sa različitim ljudima, interesantna lica slučajnih poznanika odražavaju se u njenim radovima. Njene slike su dio mnogih privatnih zbirki širom Evrope, Rusije, Ukrajine.

U Crnoj Gori radove je izlagala od 2008. godine na samostalnim izložbama u Kotoru, Budvi, Cetinju, Ulcinju i Žabljaku.

 

Izlozba Natalija Nariscenko

 

Izložbeni prostor biće otvoren svakog radnog dana po jedan čas, u periodu od 19 do 20 časova. Trenutno u Luštica Bay-u izlaže slikar Ivan Đurišić.

Prva operativna sezona novog turističkog centra koji se gradi nadomak Tivta ispunjena je bogatim ljetnjim programom.

“Našim stanovnicima i gostima u ponudi su golf takmičenja, kursevi streličarstva i jedrenja, umjetničke postavke i radionice, te muzička dešavanja iz programa kulturnih festivala KotorArt i Purgatorije”, saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.