Tradicionalna međunarodna Likovna kolonija u Bečićima

 

U hotelu „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, u periodu od 05. do 15. aprila 2012. godine, održaće se, sedma, tradicionalna međunarodna Likovna kolonija, u kojoj će u predivnom ambijentu ovog elitnog hotela, narednih dana stvarati i družiti se, 11 renomiranih akademskih slikara iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bugarske i Francuske.

Kako je saopštio, organizator Likovne kolonije, novinar i publicista Ranko Pavićević iz Budve, učesniici ove kulturne manifestacije su: Željko Đurović iz Beograda, Mišo Vemić iz Nikšića, Petra Jovanovska iz Skoplja, Vladan Terzić iz Užica, Olga Đorđević iz Niša, Drago Dedić iz Pariza, Miki Radulović iz Nikšića, Delia Čauševa iz Sofije, Filip Vlahović iz Podgorice, Miloš Filipovac iz Kragujevca i Nikola Radović iz Podgorice.

Zanimljivo je, da je proteklih sedam godina u likovnim kolonijama u hotelu „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, stvaralo preko 80 slikara iz zemlje i svijeta, koji su naslikali veoma vrijedna umjetnička djela, a hotel „Queen“ je zahvaljujući ovoj aktivnosti, postao jedinstveni hotel-galerija na Mediteranu, kazao je organizator Likovne kolonije Ranko Pavićević.