“Ulica Ivice Šurjaka i što je bilo poslije”

 

24.maj 2011.

Podgorica, knjižara Karver, 20h

 

Promocija knjige Željka Milovića
“Ulica Ivice Šurjaka i što je bilo poslije”

 

Riječ je o djelu urbane proze, u kome se život u Jugoslaviji i nakon nje sagledava najprije iz ugla djeteta, a potom i odraslog čovjeka. Kuriozitet izdanja je da ima četiri recenzenta iz četiri države nastale raspadom SFRJ – to su prof.dr Venko Andonovski (Makedonija), Slavoljub Stanković (Srbija), Olja Savičević Ivančević (Hrvatska), prof. Đurđa Strsoglavec (Slovenija).

Knjigu će u “Karveru” promovisati: u ime izdavača Ćazim Nikezić – direktor Kulturnog centra Bar, zatim dr Živko Andrijašević – istoričar, Marijana Bojanić – novinarka, te Dragan Vujović – legendarni fudbaler “Budućnosti” sedamdesetih. Namjera izdavača i autora je da na svakoj promociji govori jedna od fudbalskih legendi SFRJ – na prvoj, u Splitu, govorio je sam Ivica Šurjak, čije ime metaforično stoji u naslovu knjige.

Željko Milović objavljuje od 1986. godine u „Grafitima“, „bARS-u“, „Barskim novinama“, „Vijestima“, „mmART-u“ i „Matici“ muzičke kritike, članke i eseje, kao i raznovrsne tekstove vezane za probleme kulture i subkulture. Posljednjih pet godina u nedjeljniku “Monitor” obrađuje teme vezane za crnogorsku muzičku i uopšte urbanu scenu. Novinar je Radio Bara i urednik portala “Bar Info” – dnevnih novina Bara na internetu. Publikovao je osam samostalnih knjiga poezije i proze, kao i tri monografije posvećene rodnom gradu.

Promocija knjige „Ulica Ivice Šurjaka i što je bilo poslije“, izdanje Kulturnog centra Bar, biće upriličena u knjižari „Karver“ u Podgorici, 24. maja u 20:00.