Veče crnogorske kulture u Beogradu

 

logotip

 
 

Crnogorski kulturni centar Beograda  organizovao je u četvrtak, 21. marta 2013. godine, kulturno umjetničku manifestaciju „Veče crnogorske kulture u Beogradu“.

 

foto 11

 

Na otvaranju manifestacije Vuk Vukmirović, predsjednik Upravnog odbora Crnogorskog kulturnog centra Beograda, je istakao da je organizacija osnovana 25. januara 2013. godine sa ciljem da se bavi očuvanjem i prezentovanjem crnogorske tradicionalne i crnogorske savremene kulture i da stanovnicima Beograda predstavi kulturne vrijednosti iz Crne Gore, ali i bogato stvaralaštvo građana Srbije pripadnika crnogorske nacionalne zajednice.

 

4

 

U saradnji sa gradskom opštinom Stari grad, kulturni događaj se održao u galeriji kuće Đura Jakšića na Skadarliji, a u programu je predstavljena knjiga „Govorenje Mare Nikove“ autorke Olge Opalić rođ. Šćepančević  iz Beograda i izložba karikatura svjetski priznatog i nagrađivanog umjetnika Luke Lagatora sa Cetinja.

 

5

 

Pored autorke, knjigu su predstavili uvaženi pedagog i književnik Prof. dr Tadija Eraković i publicista i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović. Na zadovoljstvo posjetilaca, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj galeriji, odlomke iz knjige, kao i poeziju o Crnoj Gori, govorili su Nataša Vučinić i Lukijana Popović iz Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca.

 

1

 foto 7

 

Info centar
Crnogorskog kulturnog centra Beograda
Beograd, 22.3.2013.