XII Crnogorski festival humora i satire

 

XII CRNOGORSKI FESTIVAL HUMORA I SATIRE

–       Rezultati konkursa

 

 

Na Konkurs XII Crnogorskog festivala humora i satire, za aforizme, satiričnu priču i karikaturu, prispjela su ukupno 103 rada, od čega: 57 priloga aforizama, 37 priča i 9 karikatura na temu: „VODA“.

Žiri je radio u sastavu: Dr Draško Došljak – predsjednik, Savo Martinović – član i Darko Drljević – član.

Nagradu za najbolje aforizme zavrijedio je set aforizama pod šifrom St. Petersburg – autora Bojana Rajevića, satiričara sa Cetinja, a za satiričnu priču rad pod šifrom Politika: priča pod naslvom JADO autora Dragutina Karla Minića, satiričara iz Beograda. Nagrada za kaikaturu nije dodijeljena.

Nagrada za životno djelo „Pavle Đonović“ pripala je Mihailu Radojičiću, za poseban doprinos humoru i satiri, a za najbolju knjigu objavljenu između dva festivala Dr prof. Ratku Božoviću, za knjigu SEDMORICA PROTIV MENE, gdje je predstavio i esejistički tumačio stvaralaštvo sedmorice crnogorskih aforističara.

Dodijeljena je i godišnja nagrada za karikaturu „Živko Đurović“ -laureat je karikaturista iz Podgorice Dragomir Đukić Čarli.

Priznanja – plaketa i novčana nagrada, dobitnicima će biti uručena na završnoj večeri Festivala što će se, u organizaciji KIC-a „Bijeli Pavle“ iz Danlovgrada, a u saradnji sa Udruženjem humorista i satiričara Crne Gore i Centrom za kulturu iz Danilovgrada, održati 24. 09. 2011. godine u sali Centra za kulturu – sa početkom u 19,30 sati.

 

KIC „BIJELI PAVLE“

D i r e k t o r
Dragan Mitov Đurović