Zagreb – Izložba fotografija „Uljuljani u kolijevci prirode“

 

 

U organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb i Dinaridi- Društvo za istraživanje i snimanje krških fenomena Zagreb, 29. 1. 2015. u 19h- galerija „Montenegrina“ –Crnogorski dom Trnjanska 35 Zagreb, otvara se PRVA ZAJEDNIČKA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA  „ULJULJANI U KOLIJEVCI PRIRODE“ članova Društva Dinaridi.

Izlažu:

TIHOMIR KOVAČEVIĆ- TIHI; ALAN KOVAČEVIĆ; GORDAN POLIĆ i DARKO VIŠEK

Izložba će biti popraćena izlaganjem i kraćim filmskim zapisima s prošlogodišnje Međunarodne speleo-ronilačke ekspedicije „Trnova 2014- Montenegro“

Izlozba fotografija - Uljuljkani u kolijevci prirodeNaziv izložbe ”Uljuljani u kolijevci prirode” autora Tihomira Kovačevića – Tihog, Alana Kovačevića, Gordana Polića i Darka Višeka, govori više od ikojeg dodatnog objašnjenja. «Priroda» je cilj i svrha svega, a mi ju trebamo prihvatiti i spoznati koliko je to god više moguće. I riječ ”kolijevka” ima simbolično ljudsko značenje – ostat ćemo djeca zauvijek upoređujući se sa Prirodom. ”Uljujani” su svi oni koji su očarani ljepotama Prirode i koji sebi dozvoljavaju da uživaju u Prirodi. Da, to je temelj speleofotografije.

Naslovnu fotografiju ”Podzemni astronaut” ove izložbe, snimio je Tihomir Kovačević – još 1977. godine. (iz Kataloga izložbe Prof.dr.sc. Mladen Garašić, dipl.ing.geol.)