Zagreb – Izložba slika NIVES MISSONI

 

U organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb u Crnogorskom domu, galerija „Montenegrina“ 7. 5. 2015. s početkom u 19h, otvara se izložba slika akademske slikarke NIVES MISSONI.

Izložbu će otvoriti prof. Stanko Špoljarić.

 

„…Nives Missoni je majstor varijacija na odabranu temu, potvrđujući se u slijedu godina slikaricom maštovitog motivskog produbljivanja, provedenog u mijeni kompozicija ili pomaku kromatskih akcenata…

…I malo je slikara u hrvatskoj umjetnosti koji tako dojmljivo i dosljedno nalaze stalno nove i nove kreativne mogućnosti da se u znanom prepusti umjetničkoj i ljudskoj začudnosti…“- Stanko Špoljarić iz kataloga IZLOŽBE.

 

Nives Missoni je rođena u Zagrebu, gdje je završila Školu primijenjene umjetnosti, slikarski smjer, a zatim Akademiju likovne umjetnosti, pedagoški smjer. Slikarstvo su joj predavali profesori Josip Vasilije Jordan i Josip Bifel, a crtanje akta profesor Zlatko Kauzlarić Atač. Diplomirala je 1987. godine na temu Zelene varijacije. Članica je HDLU-a od 1987., a od 1990. godine i Societa di belle arti, Verona.

Autorica je imala 20-tak samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu i 30-tak skupnih izložbi.

Sudionica je brojnih likovnih kolonija.