Zagreb – Manifestacija VEČE S MAJOM: „Dok bude mladosti i nemira u meni“

 

Treću godinu za redom Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb u saradnji s MAJOM PERFILJEVOM organizuju manifestaciju zajedničkog naziva VEČE S MAJOM.
2013. -godine manifestacija se odvijala pod nazivom „Samo jedan život imam“, a 2014.- godine pod nazivom „SANJAM- Dotakni me vjetrom…Dotakni me svilom“ na kojima su učestvovali brojni umjetnici, muzičari, mladi izvođači iz Crne Gore i Hrvatske.
Ovogodišnje događanje će se održati pod nazivom „Dok bude mladosti i nemira u meni“ 13. 10. 2015. s početkom u 20h u MUZEJU MIMARA Rooseveltov trg 5, Zagreb.

Učestvuju:
Zdenka Kovačiček, Zagreb /vokal/; Andrijana Božović, Podgorica /vokal/; Anita Popović – Nanerli, Podgorica /vokal/; Dušanka Belada, Cetinje /vokal, gitara/; Branko Bogunović Pif, Zagreb /gitara/; Nikola Trtica, Tivat /vokal, gitara/; Ladislav Račić, Zagreb /električna gitara/; Maja Perfiljeva, Zagreb- Tivat; POSEBNA GOŠĆA-Anastazija Miranović, Kotor /modna kreatorka i istoričarka umjetnosti/.

U okviru odvijanja manifestacije biće prikazane modne kreacije „Pod kapom Njegoševom“ autorski projekt Anastazije Miranović inspiriran crnogorskom tradicijom- spoj tradicionalnog i savremenog.
„Ova modna priča je kvalitetom i kreativnošću, pokazala vitalnost tradicije kao izvorišta elemenata koji se mogu osavremeniti i učiniti da duže traju, afirmišući istovremeno i Njegoša i modni izraz Anastazije Miranović… Da je Njegoš živ, sigurno bi rekao: “Hvala Anastazija!” – DIMITRIJE POPOVIĆ.

Maja Perfiljeva je rođena u Tivtu, u Boki Kotorskoj, gđe je provela najranije djetinjstvo i tako postala neraskidivo vezana uz taj tajanstveno lijep kraj. Zavičaju je posvetila više pjesama, najpoznatija je Bokeljska noć.
Školovala se u Zagrebu – gđe živi i radi. Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti, voditeljica Pjesničke škole Maje Perfiljeve i slikarka prvenstveno na svili.
Pisanjem se bavi od desete godine, a u javnosti je afirmisana kao autorica tekstova pop i rock glazbe. Za taj rad dobila je niz priznanja i nagrada u zemlji i inostranstvu.

 

Manifestacija Vece s Majom - Maja Perfiljeva

Ucesnici manifestacije Vece s Majom