Zagreb – Matej Perkov „Planine Crne Gore“

 

 

U Crnogorskom domu Trnjanska 35 u Zagrebu, Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb organizuje PUTOPISNO PREDAVANJE:  Matej Perkov „Planine Crne Gore“.

Matej Perkov je predavač na Turističkoj katedri Visoke poslovne škole „Libertas“ u Zagrebu, pasionirani planinar i istraživač.

Priču o  crnogorskim planinama-  zeleni pašnjaci i nazubljeni vrhovi s kojih se prostiru prekrasni pogledi koji oduzimaju dah i komadić vaše duše viđene očima zagrepčanina poslušajte 27. 2. 2014. u 19h.

 

Planine Crne Gore - 1

 

Kada spomenemo pojmove “turizam” i “Crna Gora”, mnogima su prve asocijacije prekrasno more i duge plaže koje se prostiru podno strmih padina crnogorskog kamenjara. Međutim, posebni biseri ove zemlje su njene planine, zeleni pašnjaci i Planine Crne Gore - 2nazubljeni vrhovi s kojih se prostiru prekrasni pogledi koji oduzimaju dah i komadić vaše duše. Današnje turističko tržište diktira nove trendove, pa se tako i Crna Gora mora njima prilagoditi. Ima li Crna Gora potencijala za razvoj planinskog turizma, te kako ga najbolje iskoristiti? Matej Perkov, putopisac i predavač s VPŠ Libertas, govorit će više o toj temi kroz putopisno predavanje “Planine Crne Gore kao turistički resurs”. Dođite, poslušajte, zabavite se, naučite nešto novo!

Matej Perkov rođen je 11. 9. 1983. godine u Koprivnici. Diplomirao je na VPŠ Libertas Zagreb s temom “Planinski turizam kao dio međunarodne trgovinske razmjene”, te kao stručni specijalist ekonomije predaje na turističkoj katedri istoimenog fakulteta. Bavi se visokogorskim planinarenjem i avanturističkim putovanjima, a poseban interes mu je istraživanje potencijala za razvoj planinskog turizma u zemljama Balkana. Često održava brojna putopisna predavanja po planinarskim društvima, centrima za kulturu i knjižnicama, te piše putopisne tekstove koji su popularni među mlađom, ali i starijom publikom.

 

Danilo Ivezić, dipl. politolog