Zagreb – Predstavljanje knjige putopisa Biserke Goleš Glasnović “Pun ruksak oblutaka”

 

 

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb organizuju 23. 2. 2016. u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb, s početkom u 19h

Predstavljanje knjige putopisa:

BISERKE GOLEŠ GLASNOVIĆ- PUN RUKSAK OBLUTAKA

Učestvuju:
JOSIP PALADA
DIMITRIJE POPOVIĆ
TONKO MAROEVIĆ
BISERKA GOLEŠ GLASNOVIĆ
DANILO IVEZIĆ
Tekstove čita: DUBRAVKO SIDOR

Izdavači knjige su: Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Skener studio Zagreb.
Knjigu sufinancira Savjet za nacionalne manjine.

Pun ruksak oblutaka„Od rođenja na leđima nosimo ruksak u koji polažemo oblutke vlastitog iskustva što ih neprestano oblikuje život. Na Biserkinom ruksaku je okačena školjka svetog Jakova, Santiaga, velikog putnika, zaštitnika Španjolske. Ovaj simbol dodatno akcentira smisao i potrebu putovanja. Spisateljica je istovremeno i putnica i hodočasnica…“ (Dimitrije Popović)

Biserka Goleš Glasnović, profesorica je hrvatskog jezika, živi i radi u Zagrebu. Objavila je tri zbirke pjesama: Priětelnice moe (2000.), Sasvim blizu (2004.) i Može i bez naslova (2008.) te slikovnicu Ružna Toja (2009.). Piše pjesme, priče, putopise, eseje, književnu i likovnu kritiku te stručne članke. Saradnica je časopisa za književnost i kulturu: Mogućnosti, Kaj, Dubrovnik, Republika, Književnost i dijete, Poezija, Riječi, Forum te Trećeg programa Hrvatskoga radija. Urednica je knjige Dopisivanje iz dvaju gradova (2012.), zbornika Ne želim rat nikad više (2012.) i Monografije OŠ Tituša Brezovačkog (2015.).

Dobitnica je nagrade Mate Raos za kratku priču Tempus fugit (2012.), priznanja za najljepši hrvatski putopis Boje drva i boje sunca (2012.) te nagrade Stjepan Kranjčić za putopis Sjeverno od svega (2014.).