Zagreb – Svečani koncert povodom obilježavanja 21. maja

 

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske

 
 

U crnogorskoj kolektivnoj memoriji referendumski 21. maj 2006. bit će za vazda uklesan kao jedinstveni povijesni datum, jedan od najvećih, kada su na slobodnom i po mnogo čemu specifičnom referendumu  uz rekordan odaziv birača, pred očima svjetske javnosti, građani Crne Gore donijeli  odluku o obnovi svoje državnosti i nezavisnosti. Pobijedila je Crna Gora s uvjerenjem i nepokolebljivom voljom crnogorskih građana da napokon budu istinski subjekti vlastite sudbine.

  1. maj- Dan nezavisnosti Crne Gore, je ujedno i Dan Koordinacije vijeća crnogorske nacionalne manjine na području Republike Hrvatske i Dan Vijeća crnogorske nacionalne manjine grada Zagreba.

Postala je već tradicija da svečanost obilježavanja 21. Maja  zajednički organiziraju Ambasada Crne Gore u Republici Hrvatskoj, Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Koordinacija vijeća crnogorske nacionalne manjine na području Republike Hrvatske i Vijeće crnogorske nacionalne manjine grada Zagreba, kao i to da ga obilježavamo KONCERTOM istaknutih umjetnika – muzičara, profesora i pedagoga, iz Crne Gore,-  ove godine po DEVETI PUT.

SVEČANI KONCERT će biti održan 21. 5. 2015. s početkom u 20h u Velikoj dvorani Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5 u Zagrebu.

Učestvuju:

Dr. sc. Vujadin Krivokapić– violina
Mr.sc. Nina Vuleković– klavir
Mr.sc. Petar Garić– Klarinet

PROGRAM KONCERTA:

Vida Matjan: Svita, Svjetlanin valcer, Valcer za Jelenu, Duo, Uspavanka, Noć
Branko Zenović:  Igra
Nikola Hercigonja: Poskočica
Dejan Krdžić: Sonatina za klarinet i klavir
Boro Tamindžić: Igra
Nikola Hercigonja: Pjesma, Igra
Senad  Gačević: Largo
Boro Tamindžić: Nadigravanje

 

Vujadin Krivokapić (1976.) je rođen je u Dubrovniku.
Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u podgoričkom Školskom centru “Vasa Pavić“, u klasi prof. Vilija Ferdinandija. Završio je Fakultet muzičkih umjetnosti u Beogradu 1999. godine, u klasi prof. Dejana Mihajlovića, kod kojeg je 2001.godine i magistrirao.
2004.godine završio je dvogodišnje magistarske studije na Muzičkom fakultetu u Montrealu, u okviru “Universite de Montreal“, u klasi prof. Eleonore Turovsky kao stipendista Montrealskog Univerziteta. Akter je i pobjednik brojnih internacionalnih, nacionalnih i studentskih takmičenja.
Do sada je ostvario značajan broj nastupa u zemlji i inostaranstvu, među kojima se izdvajaju solistički nastupi u salama “Claude-Champagne“ u Montrealu, Lee Foundation Theatre u Singapuru, Musikverein (Glaserner Saal) i Haus der Musik u Beču i velika scena CNPa u Podgorici.
Pored ovih održavao je solističke koncerte i u Italiji, Francuskoj, Austriji, Americi, Kanadi, Singapuru, Sloveniji i Hrvatskoj a kao koncert-majstor ansambla “Crnogorski gudači” i Crnogorskog simfonijskog orkestra nastupio na festivalima u Rusiji i Turskoj Docent je na predmetu violina na cetinjskoj Muzičkoj akademiji.

Nina Vuleković (1982.) srednju muzičku školu pohađala u Kotoru, klasa prof. Olge Borzenko. Po završetku trećeg razreda srednje škole, upisuje se na Muzičku akademiju na Cetinju. Diplomirala u klasi prof. Aleksandra Serdara. Magistrirala na Fakultetu za muzičku umjetnost u Skopju, klasa prof. Stele Slejanske. Usavršavala se na majstorskim kursevima prof. Jurija Kota, kao i prof. Jiržija Jermina. Nagrađivana na muzičkim festivalima u Crnoj Gori i Srbiji. Nastupila je kao gost koncerta tria Simonutti, a kao solista i kamerni muzičar, na brojnim koncertima i festivalima u Crnoj Gori, Srbiji
i Makedoniji. U svojstvu korepetitora, izdvaja nastup sa violinistom Jovanom Kolundžijom. Trenutno je član više kamernih ansambala. Od 2011-2013. godine bila je angažovana kao korepetitor u ŠOSMO „Vida Matjan“ u Kotoru, a trenutno radi kao profesor klavira u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici.

Petar Garić (1980) je rođen u Podgorici gdje završava srednju muzičku školu „Vasa Pavić“, odsjek klarinet u klasi prof. Veselina Bogićevića. Muzičku akademiju završava na Cetinju u klasi prof. Anta Grgina. Postdiplomske studije s najvišom ocjenom zavšava, također, na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Od 2003. godine je u Simfonijskom orkestru RTCG, a s osnivanjem Muzičkog centra radi u Crnogorskom Simfonijskom orkestru na mjestu Prvi klarinet. Od 2006. godine angažovan je na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao stručni saradnik, a od 2012. kao predavač na istoj instituciji. Kao solista, kamerni i orkestarski muzičar nastupao je na brojnim koncertima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Turskoj.

NACIONALNA ZAJEDNICA CRNOGORACA HRVATSKE
VIJEĆE CRNOGORSKE NACIONALNE MANJINE
GRADA ZAGREBA