„Zeničko proljeće 2013″ – Predstava “Egzistencija”

 

CNP - znak 150

 
 

Predstava „Egzistencija“, autorski projekat Radmile Vojvodić koji je nastao po tekstu Edvarda Bonda, biće izvedena u srijedu 10. aprila, na sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, u okviru 18.  „Zeničkog proljeća 2013“. U predstavi  igraju Momčilo Otašević i Aleksandar Radulović. Tekst je preveo Đorđe Krivokapić, producent predstave je Janko Ljumović, izvršni producent Dejan Đurković, asistenti Mirjana Medojević i Mirko Radonjić. Predstava je nastala u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Međunarodnog festivala Kotor art.

Ovogodišnja 18. međunarodna kulturna manifestacija „Zeničko proljeće 2013″ pod motom „Granice/ identiteti” okupilja u Zenici veliki broj umjetnika i kulturnih poslenika iz cijele BiH, regiona ali i Evrope.

U sklopu teatarskog programa „Zeničkog proljeća 2013″ Bosansko narodno pozorište će ugostiti Sarajevski ratni teatar sa predstavom „Džepovi puni kamenja”, Kamerni teatar 55 sa predstavom „Terorizam“; Bitef teatar i PAN teatar iz Beograda sa autorskim projektom Branke Stojković i Olivere Viktorović-Đurašković pod nazivom „Ja i ti”, Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca  i predstavu „Jedan čovek, dvojica gazda“, Narodno pozorište iz Tuzle  sa predstavom „Lary Tompson – show must go on”, te Crnogorsko narodno pozorište sa predstavom „Egzistencija” i Hrvatsko narodno kazalište iz Splita sa komadom „Djevojčice ne bi trebale igrati nogomet”.