Najbolji recitatori na crnogorskom iz Vojvodine posjetili Cetinje

 

 

 

Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo “Princeza Ksenija” iz Lovćenca organizovalo je nagradno putovanje u prijestonicu Cetinje za najuspješnije učesnike “Prve Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku” koja je u decembru prošle godine održana u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, uz učešće 13 škola iz 11 vojvođanskih mjesta.

 

 

Zamjenik gradonačelnika Cetinja Momčilo Martinović je za nagrađene upriličio prijem u svječanoj sali prijestonice, a na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost sa njima su razgovarali dekan Adnan Čirgić i prodekan Aleksandar Radoman.

 

 

Tokom boravka na Cetinju gosti iz Vojvodine su prisustvovali otvaranju izložbe Narodnog muzeja Crne Gore ”Tragom crnogorske pismenosti”, obišli znamenitosti grada, muzeje, Kraljevsko pozorište, Cetinjski manastir, Ivanova korita i Njegošev mauzolej na Lovćenu.

 

 

Gošće Cetinja su bile recitatorke Jana Krivokapić, Maša Roganović, Mina Žugić, Tanja i Marta Čelebić i profesorica književnosti Lidija Miljanić.

Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo “Princeza Ksenija” se za uspješnu realizaciju posjete zahvaljuje Prijestonici Cetinju i nacionalnim i kulturnim pregaocima Srđi Martinoviću i Nenadu Stevoviću.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × four =