Najbolji recitatori na crnogorskom jeziku iz Vojvodine boravili na Cetinju


Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca organizovalo je nagradno putovanje na Cetinje za pobjednike VI Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku, na kojoj su učestvovali učenici iz 15 osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine.

Gosti Prijestonice Crne Gore su bili: Maksim Mustur učenik Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” iz Vrbasa sa učiteljicom Vesnom Kostelac, učenica Natalija Vujović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Lovćenca, Mitro Bojko iz Srednje tehničke škole „Šinkovič Jožef” iz Bačke Topole i predstavnica žirija Jana Krivokapić iz Lovćenca studentica četvrte godine Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju. Delegaciju je predvodio Nenad Stevović, publicista, istraživač i organizator crnogorske dijaspore.

Za goste iz Vojvodine upriličen je prijem u svječanoj sali prijestonice, a tokom trodnevnog boravka pośetili su Dvorac kralja Nikole, gradske muzeje, Njegošev mauzolej na Lovćenu, Ivanova korita, Lipsku pećinu i druge znamenitosti grada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 − 5 =