Narodna biblioteka Budve – „Budva živi istoriju“


U ovom izuzetnom istorijskom trenutku kada je pandemija značajno promijenila naš svijet i način života, JU Narodna biblioteka Budve želi da prikupi i sačuva dokumentarna svjedočanstva o svemu što proživljavamo: od prvih poremećaja svakodnevnog života, preko uvođenja vanrednih mjera, do uspomena na trenutke izolacije i usamljenosti, života na distanci i pod maskama. 

U tom cilju Biblioteka je osmislila projekat „Budva živi istoriju“ pa poziva građane sa teritorije budvanske opštine da doniraju fotografije na kojima su zabilježili lične ili društvene momente nove realnosti. Fotografije – u  što većoj rezoluciji, bez dodatne obrade ili intervencije autora – mogu poslati svi zainteresovani građani, bilo da su amateri ili profesionalci. Sa Uslovima ustupanja i korišćenja autori se mogu upoznati na sajtu Biblioteke.

Fotografije se šalju kao prilog (attachment) e-poštom na adresu zavicajna@nbbd.me. U pratećoj poruci treba navesti ime i prezime autora, broj telefona, datum i mjesto nastanka fotografije, te kratak opis okolnosti u kojima je snimljena.

Te fotografije će postati dio zavičajnog fonda Biblioteke i ostati kao čuvari našeg kolektivnog sjećanja. Cilj je da se prikupi i zabilježi što više detalja i situacija iz života građana Budve, koji bi budućim pokoljenjima pričali priču o našem vremenu.

Na sajtu www.nbbd.me  i na FB stranici Biblioteke svakodnevno će se objavljivati fotografija dana.

Ovaj zajednički poduhvat građana i Biblioteke okončaće se izložbom radova najveće dokumentarne i likovne vrijednosti.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − eight =