Narodna biblioteka Budve – Promocija knjige Zorice Joksimović “Od vode i kamena do priče i pričanja”

 

 

 

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve, u petak, 15.septembra 2017. godine, sa početkom u 20h biće promovisana knjiga Zorice Joksimović “Od vode i kamena do priče i pričanja” koja je prevedena na engleski jezik. Knjiga Zorice Joksimović na engleskom je prije nekoliko dana izašla iz štampe, a izdavači su Narodna biblioteka Budve i NVO “Talas” iz Budve.

 

 

 

O knjizi će govoriti dr Sofija Kalezić Đuričković, prevodilac Dragan Vugdelić, u ime suizdavača NVO “Talas”- Sanja Pantović, dok će se kao jedan od sponzora objavljivanja ove publikacije na engleski jezik obratiti u ime Turističke organizacije Budve- Kristina Rafailović. Moderator je Stanka Stanojević, a promocija će biti održana u amfiteatru Akademije znanja.

Knjiga Zorice Joksimović “Od vode i kamena do priče i pričanja” je na našem jeziku objavljena prije dvije godine i zaokupila je pažnju čitalačke publike. Budući da je ova zbirka priča nastala po motivima budvanskih legendi, već nakon objavljivanja ispostavilo se da bi ove priče uz postojeće legende bile zanimljive i turistima i posjetiocima Budve koji nijesu sa ovog govornog područja, pa je uz svesrdan angažman autorkin i prevodioca dragana Vugdelića ovo štivo prevedeno  na engleski jezik i, dakako, time proširen krug čitalačke publike. Svih 14 priča Zoričine knjige koje su naslovom knjige zaokružene kao cjelina, funkcionišu i posve samostalno.  Domaću čitalačku publiku su magijom riječi i pripovijedanja opčinile odmah nakon prvog čitanja, te stoga vjerujemo da će biti isti slučaj i sa čitaoima drugog govornog područja.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + 1 =