Narodni muzej Crne Gore – Donacija prvom elektronskom mediju


Narodni muzej Crne Gore poklonio je RTV Cetinju svoja izdanja – monografije, monografske kataloge, knjige i publikacije, u okviru saradnje nacionalnog muzeja i prvog crnogorskog elektronskog medija.

Direktor Narodnog muzeja, Jakša Ćalasan istakao je da NM u okviru svoje edukativne misije poklanja vrijedna izdanja iz crnogorske kulturne baštine, istorije i umjetnosti i iskazao zadovoljstvo donacijom više desetina izdanja koja će biti namijenjena redakciji prvog crnogorskog radija – Radio Cetinja i internet portala Cetinjski list.

Glavni urednik RTV Cetinje, Mladen Zadrima zahvalio se na vrijednoj donaciji, naglasivši da se ovim činom nastavlja dugogodišnja saradnja Narodnog muzeja i RTV Cetinje, te da će stručna literatura umnogome pomoći u radu redakcije na kulturnom planu.

Najstariji elektronski medij u Crnoj Gori – Radio Cetinje počeo je da emituje program 27. novembra 1944. u tek oslobođenom Cetinju. Nakon pet godina rada, radio je preseljen u Titograd i preimenovan u Radio Titograd. Radio Cetinje obnovljen je 1991. godine, a danas, pored radio stanice, sastavni dio RTV Cetinja su internet portal Cetinjski list i video servis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 4 =