Narodni muzej Crne Gore donirao knjige Montenegrini


Narodni muzej Crne Gore donirao je nevladinom udruženju “Infomont” Budva, koje ažurira portal Montenegrina (montenegrina.net), umjetničke publikacije – monografije i monografske kataloge u izdanju NMCG. 

Poznato je da je knjiga najbolji poklon i kako se to obično kaže, nije potreban poseban povod da bi nekom poklonili knjigu. Donacija knjiga Narodnog muzeja Crne Gore našem nevladinom udruženju, odnosno biblioteci Montenegrina, itekako je imala dobre povode na obje strane. Narodni muzej već neko vrijeme vrši pravu kulturnu misiju ili može se reći napravili su pravi kulturni poduhvat, tako što su svoja vrijedna izdanja donirali raznim institucijama kulture, muzejima, školama, bibliotekama… Naravno, prilikom doniranja očigledno su vodili računa da knjige usmjere na pravo mjesto, odnosno tamo đe će se koristiti, a ne samo ukrašavati police. Nevladino udruženje “Infomont” preko portala Montenegrina.net već 17 godina prezentuje crnogorsku umjetnost, kulturu, istoriju i nasljeđe i svake godine bilježi preko milion pristupa stranicama portala. Narodni muzej i direktorica dr Anastazija Miranović prepoznali su značaj portala Montenegrina i odlučili da nam doniraju knjige. Vjerujemo da je ova donacija još jedna potvrda u nizu primjera potpune uspješnosti i korisnosti realizacije kulturnog poduhvata koji sprovodi Narodni muzej Crne Gore.

Izdanja Narodnog muzeja koja smo dobili na poklon odnose se na oblast likovne umjetnosti, koja je inače na portalu Montenegrina.net u velikoj mjeri zastupljena i kojoj svake godine kroz naše projekte dajemo prioritet. Po ovoj oblasti Crna Gora je prepoznata u svijetu, a našim prezentovanjem afirmisanih umjetnika, mladih talentovanih nada, značajnih izložbi i galerija kao i objavljivanjem stručnih tekstova istoričara umjetnosti i likovnih kritičara, doprinosimo da se ta prepoznatljivost i dalje nastavi. U tom smisli, donirane knjige predstavljaće sigurnu i pouzdanu bazu podataka za ovu oblast umjetnosti koju prezentujemo na portalu.

Kako se radi o veoma kvalitetnim i vrijednim izdanjima koje bi samostalno veoma teško pribavili, u ime svih onih koji na bilo koji način učestvuju u radu portala, srdačno se zahvaljujemo na ovom poklonu koji će ubuduće krasiti biblioteku Montenegrine, ali i pružiti pouzdane podatke velikom broju pośetilaca našeg portala. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Redakcija portala Montenegrina.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − 8 =