Narodni muzej predstavio novi vodič na devet jezikaNarodni muzej Crne Gore priredio je publikaciju „Vodič kroz muzeje“, u kojem su predstavljeni Muzej kralja Nikole, Njegošev muzej Biljarda sa lapidarijumom i reljefnom kartom Crne Gore, Istorijski, Umjetnički i Etnografski muzej, kao i Njegoševa rodna kuća na Njegušima. Osim na crnogorskom, vodič je preveden na još osam svjetskih jezika. Namijenjen je posjetiocima koji na jednom mjestu mogu pronaći najvažnije informacije o muzejima i zbirkama.

Svaki muzej predstavljen je tekstom koji govori o zdanjima u kojima se nalaze, zbirkama i najvrednijim eksponatima, fotografijama i korisnim informacijama kao što su radno vrijeme, adrese i kontakti. Pored brojnih informacija, bogato je ilustrovan sa više od 100 fotografija, kao i tlocrtima zgrada u kojima se nalaze stalne postavke.

Osim u muzejskim suvenirnicama, novi promotivni materijali biće distribuirani širom Crne Gore, u svim većim hotelima, aerodromima, kao i turističkim organizacijama, kako bi se i na inostranim sajmovima na kvalitetan način predstavilo crnogorsko kulturno nasljeđe. Cijena vodiča koji ima 292 strane je 5 eura.