NB Crne Gore „Đurđe Crnojević” – Promocija tri najnovije knjige autorke prof. dr Sonje Tomović Šundić


Povodom 200 godina od rođenja i 140 godina od smrti Fjodora Mihajloviča Dostojevskog i obilježavanja Svjetskog dana filozofije održaće se promocija tri najnovije knjige autorke prof. dr Sonje Tomović Šundić: „Aristotelovo (s)hvatanje filozofije“, „Veliki inkvizitor u djelu Dostojevskog“ i „Zli dusi u viziji Dostojevskog“.

Sva tri izdanja objavljena su 2021. godine od strane Nove knjige – Podgorica, a tiču se stvaralaštva dva velikana koja su dala nemjerljiv doprinos razvoju filozofije – Aristotel kao jedan od njenih utemeljivača, a  Dostojevski možda i najveći filozof među piscima.

Svjetski dan filozofije je proglašen od strane UNESCO-a i održava se svakog trećeg četvrtka u novembru. Uspostavljen je 2005. godine, a Generalna konferencija UNESCO-a bila je uvjerena da će „institucionalizacija Dana filozofije pri UNESCO-u dobiti priznanje i dati snažan podsticaj filozofiji, a posebno učenju filozofije u svijetu“.

Promocija će se održati u Svečanoj sali Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ u petak, 19. novembra, sa početkom u 17h.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × two =