NB „Radosav Ljumović“ – Radionice pod nazivom „Čitaj, piši, stvaraj“


Biblioteka „Radosav Ljumović“ nastavlja sa kreiranjem aktivnosti za najmlađe. Svjesni potrebe za edukacijom, novim saznanjima, ali i za igrom formirane su radionice pod nazivom „Čitaj, piši, stvaraj“. Radionice su interaktivnog karaktera i polaznici će imati priliku da se kroz zabavan i zanimljiv program podsjete postojećeg i dostignu novo znanje.

Prva radionica za svoju temu imaće pojam endemskih vrsta u Crnoj Gori. Kroz malo predavanje o rijetkim vrstama koje se mogu pronaći u Crnoj Gori, najmlađi će biti u prilici i da čuju razne legende i vjerovanja povezana upravo sa biljnim i životinjskim svijetom, a koja se mogu pronaći i u književnim djelima. Na ovaj način đeci se pokazuju mogućnosti povezivanja prirodnog i umjetničkog svijeta i dokazuje misao da se inspiracija može pronaći u svemu što nas okružuje.

Takođe, pored edukativnog, radionica je i likovnog karaktera, pa će mališanima biti dostupna i mala bojanka koja u sebi sadrži ilustracije odabranih primjeraka iz životinjskog i biljnog carstva. 

Radionice vodi Maja Nenezić, prof. crnogorskog jezika i književnosti.

Prva radionica će se održati u subotu 28. maja, na platou ispred Biblioteke sa početkom u 10 časova, a prijave nijesu potrebne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − five =