NB “Radosav Ljumović” – Tribina u okviru serijala „Žene u kulturi“


U četvrtak, 22. septembra, održaće se ovomjesečna tribina u okviru serijala „Žene u kulturi“ koja će ovog puta biti posvećena filmu.

O položaju žena, o tretiranju ženske uloge u procesima i sistemima filmske industrije, o prostorima za napredak, problemima i vrlinama preovladavajućih datosti na ovom polju, sa moderatorkom programa, Tijanom Todorović, razgovaraće Stojan Stamenić.

Stojan Stamenić, novinar i zamjenik urednika magazina Objektiv, rođen je u Nikšiću 1984. godine. Od 2011. zaposlen je u podgoričkom dnevnom listu Pobjeda. Od osnivanja 2016. godine član je redakcije Objektiva, Pobjedinog magazina za film, muzikom i TV.

Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog novinara Crne Gore, u izboru Društva crnogorskih novinara 2020. godine. Od iste godine je na poziciji zamjenika urednika u Objektivu, jedinom štampanom magazinu tog tipa u regionu. Član je Federacije filmskih kritičara Evrope i Mediterana (FEDEORA). U avgustu ove godine bio je član FEDEORA žirija na Montenegro Film Festivalu u Herceg Novom. Pored filmske i muzičke kritike, autor je kolumne Podgoričarenje, koja je do sada dostigla više od 300 objavljivanja.

Program će se održati u Sali Božidar Vuković Podgoričanin sa počekom u 19 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen + 2 =