Nemanja Radulović i Roman Simović u Kotoru

 

 

 

KotorArt Don Brankovi dani muzike: Svjetski a naši violinisti početkom avgusta

Nakon Stefana Milenkovića, u Crnu Goru dolaze još dva globalno popularna muzičara čija violina se čuje širom svijeta

 

Kotor, 29. jul 2017.

 

Nakon proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića koji je sa ansamblom Tango Compas nastupio pred prepunim auditorijumom Ljetnje pozornice, KotorArt Don Brankovi dani muzike ugostiće još dvije ličnosti, koje su već kao mladi umjetnici stekli svjetsku slavu.

U utorak, 1. avgusta na kotorskoj Ljetnjoj pozornici, u 22 sata nastupiće harizmatični Nemanja Radulović sa ansamblom Đavolji trileri, u čijem su sastavu violinisti Gijom Fontarosa i Frederik Desi, violistkinja Kristina Atanasova, violončelistkinja An Biranje i kontrabasista Natanal Malnuri.

 

 

Eksluzivni umjetnik Izdavačke kuće „Dojče Gramofon“, dobitnik Nagrade „Međunarodno otkriće godine“ (2005), „Najbolji solista godine“ (2014), „ELLE Style Award“, za muzičara godine (2015), Oktobarske nagrade Beograda, Radulović je nastupao u najprestižnijim koncertnim dvoranama svijeta. Sa ansamblom Đavolji trileri snimio je kompakt-diskove „Five Seasons“, „Paganini Fantasy“, „Journey East“, kao i „Bach“. Ansambl se ne ustručava da svira i na mjestima kao što su željezničke i metro stanice, ili noćni klubovi.

 

 

U srijedu, 2. avgusta u Crkvi Sv. Duha uslijediće koncert čiji će „domaćin“ biti naš proslavljeni virtuoz, violinista Roman Simović, odnedavno i umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike. Kao domaćin na festivalu i njegov ambasador, Simović će svirati sa violinistima Nemanjom Radulovićem i Aljonom Bajevom, violistkinjom Milenom Simović, violončelistima Draganom Đorđevićem i Đovanijem Njokijem, kao i sa pijanistkinjom Olgom Sitkovetski.

 

 

Kamerna muzika romantizma, sa djelima Rahmanjinova, Šuberta i Dvoržaka, obilježiće programski sadržaj ove večeri, koju KotorArt realizuje uz podršku Luštica Bay-a. Koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra, osnivač i član gudačkog kvarteta Rubikon, Simović je prepoznat širom svijeta kao umjetnik briljantne virtuoznosti i urođene muzikalnosti. Nastupa u poznatim svjetskim salama i na najznačajnim festivalima, a sarađivao je s dirigentima kao što su Valerij Gergijev, Antonio Papano, Kristjan Jarvi, Jirži Belohlavek. U Kotor stiže nakon uspješnih koncerata na poznatom festivalu Verbije, gdje nastupa sa čivenim violončelistom Mišom Majskim i pijanistom Evgenijem Kisinim i dr.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + one =