NESCAFÉ 3in1 pomaže otvaranje multimedijalnog prostora u Centralnoj univerzitetskoj biblioteciPodgorica, 25. april 2019. godine

Kompanija Nestlé je u okviru kampanje NESCAFÉ 3in1 „Start Smart“, koja je realizovana tokom prethodnih mjeseci, prikupila značajna sredstva i usmjerila ih ka otvaranju multimedijalnog „Bibliotečkog info ugla“ Centralne univerzitetske biblioteke – Univerziteta Crne Gore (UCG) u Podgorici. Vodeći se ovim ciljem, Nestlé je tokom kampanje odvajao sredstva od prodaje svakog NESCAFÉ 3in1 i NESCAFÉ 2in1 proizvoda.

Bibliotečki info ugao prije sređivanja

„Bibliotečki info ugao“, smješten u holu zgrade Tehničkih fakulteta UCG, posjeduje savremenu opremu koja je namijenjena svim studentima i korisnicima Biblioteke. Novi prostor raspolaže računarima koje je moguće koristiti za istraživanja, pisanje radova, grupni rad i druge svakodnevne obaveze tokom, ali i nakon završetka studija.

Razvoj digitalnih tehnologija donosi brojne promjene u obrazovanju – kako po pitanju nastavnih procesa, tako i pristupa novim znanjima i izvorima informacija. Da bi adekvatno odgovorili izazovima te vrste, neophodno je kontinuirano ulagati u savremenu opremu i tehnologiju koja će studentima pružiti podršku i olakšati im učenje.

Bibliotečki info ugao nakon sređivanja

Kompanija Nestlé je svjesna toga da unapređenje kvaliteta života i stvaranje uspješnih zajednica počinje obrazovanjem“, istakla je Žana Jovović, predstavnica kompanije Nestlé za tržište Crne Gore. „Uvijek smo tu da podržimo mlade, talentovane ljude u potrazi za dodatnim usavršavanjem i obrazovanjem, prvenstveno jer smatramo da je to obaveza svih velikih kompanija. Ova kampanja je samo jedna od brojnih aktivnosti koje Nestlé sprovodi u cilju pružanja pomoći mladima da pristupe sadržajima koji će im omogućiti da prošire znanja, a zatim i unaprijede svoj profesionalni i lični razvoj“, dodala je ona.

Dodatno, brojne međunarodne studije pokazuju da većina studenata i mladih smatra da digitalna tehnologija pozitivno utiče na njihovo obrazovanje i razumijevanje gradiva.

Bibliotečki info ugao nakon sređivanja

“Korisnici Centralne univerzitetske biblioteke će u ovako opremljenom  prostoru moći da koriste sva preimućstva i dostignuća savremenih tehnologija, samostalno kreirajući vrijeme, organizaciju  i način svog rada i učenja”, naglašava Bosiljka Cicmil, direktorica Centralne univerzitetske biblioteke – UCG. “Multimedijalni prostor biće veoma značajan za podizanje kvaliteta i unapređenje korisničkih službi i servisa Centralne univerzitetske biblioteke, čija je osnovna funkcija podrška nastavi, učenju i istraživanju kako na Univerzitetu Crne Gore, tako i na nacionalnom nivou”, zaključila je Cicmil.