Nikica Raičević gost tribine “Podgoričke priče”


Kao i svaki grad, tako i Podgorica, ima svoje tihe stvaraoce koji svoja djela ne prezentuju u popularnim medijima, ali su ostavili dubok trag u istoriji umjetnosti. Nikica Raičević je jedan od zapaženih slikara, inovatora i društvenih radnika, koji ima šta da predstavi u Podgoričkim pričama, koji upravo traže za goste takve ljude. Pored toga, što je Nikica akademski slikar, bivši urednik u KIC “Budo Tomović” ostaće upamćen i po tome što je autor prvog crnogorskog amaterskog crtanog filma. 

Tribina “Podgoričke priče“ biće održana u četvrtak, 28.septembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 20 sati, a moderator je novinar Vanja Kovačević.

Nikica Raičević rođen je 1946. godine u Titogradu. Završio je Višu pedagošku akademiju (likovni smjer) u Nikšiću 1972, a diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti (slikarski odsjek) u Beogradu 1977, u klasi profesora Mladena Srbinovića, gdje je i magistrirao 1979. Bio je stipendista Francuske vlade u periodu od 1980-1981, specijalizacija na BEAUX-ARTIS u Parizu kod profesora Piera Mattheu. Član je ULUCG-a od 1977. godine. Imao je više samostalnih izložbi, a od 1977. godine učestvovao je u okviru grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je niza strukovnih nagada i priznanja za slikarstvo.  Živi i radi u Podgorici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − ten =