Nina Redžepagić dodjelila specijalnu stipendiju Ognjenu Sekuliću studentu FDU-a


Predsjednica Pozorišnog savjeta Gradskog pozorišta Podgorica, Nina Redžepagić, četvrtu godinu zaredom odrekla se svog godišnjeg honorara, koji je u vidu specijalne stipendije dodjelila Ognjenu Sekuliću studentu FDU-a, nakon fantastične uloge u diplomskoj  predstavi ,,Hasanaginica”. Ranije, dobitnici stipendija su bili Jelena Laban, Nemanja Todorović i Miloš Kašćelan.

Stipendija u iznosu od 1800 eura biće podsticaj za nastavak školovanja talentovanih studenata Fakulteta dramskih umjetnosti.

Ognjen Sekulić je  student I godine magistarskih studija Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Branimira Popovića.

,,Želim da se zahvalim Nini Redžepagić, predsjednici Savjeta Gradskog pozorišta na ukazanom povjerenju i dodjeljenoj stipendiji. Ova lijepa praksa je značajna zato što je pokazatelj da uloženi trud i rad ne prolaze neopaženo i za mene je podstrek da nastavim da unaprijeđujem i razvijam svoja znanja i vještine kako na obrazovnom tako i profesionalnom putu” – kazao je Sekulić

Uručenju stipendije prisustvovao je i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti dr Edin Jašarović

,,U Crnoj Gori ne postoji paralelni primjer da neki predsjednik savjeta ovo radi i značajno je što se uvijek dijeli glumcima. Ovim se doprinosi akademskom razvoju mladih ljudi, ali i našoj plodotvornoj međuinstitucionalnoj saradnji. Ognjen je uvijek bio predvodnik grupe i inicijator da studenti dođu do nekih regionalnih adresa, gdje su i bili i osvajali nagrade, a kolega Sekulić je sve to organizovao i bavio se producentskim poslom, kao i logistikom”- kazao je Jašarović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 1 =