Novogodišnjim koncertom KIC pop hor završio uspješnu godinu


Jedinstveni podgorički KIC pop hor darivao je Podgorici, u susret Novoj godini, još jedno čarobno i nezaboravno muzičko veče, na 80. koncertu, pod nazivom “Nek’ je život pjesma”.

Skoro dvoipočasovni spektakl, pod dirigentskom upravom prof. Zoje Đurović, bio je najljepša završnica sjajne godine u kojoj je hor održao čak 20 koncerata širom Crne Gore, ali i u Skoplju i Zagrebu, šireći pjesmom ljubav, pozitivne emocije i ogromnu energiju kao pravi i najbolji muzički ambasador svoje države.

U prepunoj Velikoj sali KIC-a, na dobro poznatoj sceni sa koje su počeli 2017. godine, hor je izveo oko 30 domaćih i stranih numera, u tri bloka, kao i nekoliko pjesama iz njihovog  antifašističkog repertoara.

Od prve numere Nove godine (U škripcu) pa do posljednje, uz dva bisa, uz aplauze i skandiranja, publika je pjevala sa horom popularne melodije: Pjevam danju, pjevam noću (Zdravka Čolića), Mene voljela (Knez), Ljuljaj me nežno (Oliver Mandić), Đon (Miladin Šobić), Dancing queen (ABBA), Devojko mala (Idoli), Sweet dreams (Eni Lenoks), Nadalina (Oliver Dragojević), Titograd (Makadam), Aj karmela (Darko Rundek) i dr. Praznični koncert bio je prilika da hor predstavi svoje soliste, od kojih je većina prvi put nastupala pod svjetlima reflektora na velikoj sceni KIC-a. Publika je bodrila: Antigonu Miličković – Ti si mi u svemu naj, naj, Miša Andrijaševića – Obriši suze draga, Sanju Mišurović – Tamara, Anju Nikolić i Anđelu Mićović – Mama mia, Tamaru Jovović – Željo moja, Slobodanku Seku Martinović – Sedim u jednom pariskom lokalu, Dejanu Savićević – Jedan  dan života, Stefana Vukovića – Čudan svijet je oko nas, Anu Radulović – Oko moje sanjivo, Igora Đurića – Lipe cvatu, Harisa Alivodiću – Evo zora, kao i popularnu Odiseju hora Slavicu Dragović.

Iz publike su se konstantno čuli uzvici bodrenja, iskrene i glasne ovacije, isijavale su emocije. Tokom cijelog koncerta dijelili su i razmjenjivali sa horom ogromnu energiju, nagrađujući odličan izbor i izvođenje evergrin pjesama.

“Kada sam prije 5 i po godina, uz podršku NVU Kutak i Sanje Radusinović, osnovala KIC pop hor, nijesam mogla ni da zamislim da će kroz ansambal proći više od 500 sugrađana, da ćemo 17.12.2022. otpjevati 80. koncert, da ćemo biti regionalno poznati, da ćemo podstaći osnivanje horova širom Crne Gore, da će energija koja vlada u horu, i nakon korone, trajati i jačati! Ogroman rad i trud svih nas se isplatio, jer kada vidite u svom gradu i širom Balkana, na nogama prepunu salu kako sa vama pjeva, tapše, razmjenjuje emocije, a znate da vas samo ljubav pokreće, onda ste i sigurni da ste na pravom putu!“, zaključuje Snežana Burzan Vuksanović, menadžerka i članica KIC pop hora.

Ona zahvaljuje i publici na podršci, gostima koncerta, dirigentici Đurović i svim članovima hora, od 25 do 75 godina života, koji su u današnje vrijeme dokaz da je ogromna ljubav prema muzici, pjevanju i nastupima, nadvladala te večeri!

Gost koncerta bio je izvanredni plesni par kluba Sonrisa, Slobodan Vukčević i Sanja Stupar, kao i poznati stendap komičar  Marko Puljiz, nasmijavši publiku do suza. Voditeljka večeri bila je šarmantna Tamara Radonjić.

Za dekoraciju scene bili su zaduženi Seka Martinović, Tijana Dragićević i Haris Alivodić, a produkcijski tim, uz Burzan Vuksanović, činili su profesionalci iz KIC-a “Budo Tomović”. Uz  najljepše želje za narednu godinu, uz moto “Nek je život pjesma”, KIC pop hor je najavio sljedeći koncert –  1.marta 2023. na istom mjestu, na svoj 6. rođendan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 1 =