Saopštenje redakcije


Poštovani čitaoci,

Uredništvo našeg sajta upućuje javno izvinjenje fotografu Branislavu Strugaru zbog nenamjerne greške u jednom od objavljenih priloga. Naime, u blog prilogu o rijeci Tari (link) u tekstualni dio putopisa je omaškom uključena i fotografija rijeke Tare, bez navedenog autora. Izvinjavamo se gospodinu Branislavu Strugaru zbog ovog slučaja u kojem je objavljena fotografija čiji je on autor.

Kao neprofitna i volonterkska organizacija posvećena promociji kulture, umjetnosti, nasljeđa i edukaciji, pridajemo izuzetnu važnost poštovanja autorskih prava i priznavanja doprinosa autora i kreatora u njihovim oblastima. Upravo je jedan od važnih ciljeva ovog online projekta afirmacija autora i kreatora iz različitih sfera, naglašavajući značaj prava intelektualne svojine.

Nakon što smo obaviješteni o grešci, fotografija je odmah uklonjena sa sajta. Želimo iskoristiti ovu priliku i da izrazimo poštovanje prema radu gospodina Strugara, fotografa koji posvećeno bilježi prirodne ljepote, njegovim monografijama i ukupnom doprinosu svijetu fotografije.

Takodje, ovu priliku koristimo i da podstaknemo ostale korisnike internet sadržaja da posvete više pažnje prilikom korišćenja i dijeljenja različitih web sadržaja i da daju doprinos poštovanju autorskih prava.

Uredništvo portala Montenegrina

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 1 =