Objavljen roman “Mjesečar”, autora Borisa Vukotića


Boris Vukotić je rođen u Kotoru, Crna Gora. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Podgorici, smjer međunarodno pravo i međunarodni odnosi. Školovao se na Edwards Language School, Ealing Brodaway WL, London UK (engleski jezik i književnost). Profesionalno angažovan u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore posljednjih desetak godina. Konzul Crne Gore u Zagrebu 2017. – 2021. Do sada objavio zbirku pjesama ŽIVOT I SNOVI (2015) i roman SRCE ISLAMA (2016).
Roman “Mjesečar” je objavljen 30.9.2021., godine, u tiražu od 1000 primjeraka u izdanju NOVE KNJIGE iz Podgorice.Kruno Lokotar o romanu ”Mjesečar”:

Roman ”Mjesečar” Borisa Vukotića u čudesnom smjeru kreće kada glavni junak – već je tada jasno da je živčano vrlo napet i da razmišlja o prekidu neke muke – dobiva udarac u glavu, pa se njegov život kreće odmatati i pripovjedati, sve u pomaknutom, halucinantnom registru. Vrijeme se otada u romanu mijenja naglo, što je i meteorološki ocrtano, a prostor je smjesa lokacija iz pripovjedačeva života. No, javlja se i drugi pripovjedački glas, usvojene mu sestre Marte. Ta dva glasa će, ispreplićući se, ispričati priču s biblijsko – antičkim elementima, o napuštenom djetetu, o socijalnom incestu, o dječaku koji se trajno zaljubio u djevojčicu, o traumama koje su definirale njegov nespretan i nedovršen odnos prema ženama, o romantičnim i strasnim ljubavima i čežnjama, o zabranjenoj ljubavi i društvenom licemjerju, o fatalnoj zabludi i ubojstvu.

Kao u nekom filmu drskog režisera koji više mari za osjećaj nego za realizam, u kojemu se unutarnje pretapa s vanjskim, pa nijeste sigurni koji je svijet i koja svijest dominantna, ovaj roman će vas odvesti u arhetipove, u dubinu ljudske vrste, kroz vizuru neobičnog lika, Mjesečara, čiji život kao da se odvio na nesigurnoj granici jave i sna. Teško je reći je li to privilegija ili prokletstvo, bit će – oboje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 3 =