Obradović – Tixier duo na Barskom ljetopisu


Svježi akustični zvuk pomiješan sa elektronikom, tekstom, poliritmima na sceni u Starom Baru


Bar, 9. avgust 2022. godine


– U srijedu, 10. avgusta, od 21h, na sceni u starobarskom amfiteatru biće održan koncert Obradovic-Tixier dua, višestruko nagrađivanog duo projekta, a u sklopu muzičkog programa 35. Barskog ljetopisa.  

Obradovic – Tixier Duo je duo projekt francuskog pijaniste David Tixiera i hrvatske bubnjarke Lade Obradović. Novi svježi akustični zvuk izmješan sa elektronikom, tekstom, poliritmima, intrigama i nemali broj lupova u kombinaciji sa sofisticiranim harmonijama smještenim u moderne polimetre služe kao medij za transfer muzike vođene emocijama i elegancijom.

Lada Obradović je hrvatska džez bubnjarka i kompozitorka. Nakon završenih osnovnih muzičkih studija, smjer bubnjevi, na Akademiji u Gracu u Austriji magistrirala je džez bubnjeve na Univerzitetu u Bernu u Švajcarskoj. 2019. godine jednoglasno je dobila nagradu Najbolji instrumentalista na 42. nacionalnom takmičenju džez festivala La defense. Bavi se dobrotvornim radom, a 2018. godine je pokrenula humanitarni projekat uz pomoć svojih dizajniranih cipela „StartAs You Are“. Lada radi za Bay Custom Drums i TRX Cymbals.  Osim toga, radila je na Netfliksovoj seriji The Eddy sa Oskarom nagrađenim režiserom Damien Chazelle-om (La La Land, Whiplash) i Gremi nagrađenim kompozitorom Glen Ballard-om (Michael Jackson, Alanis Morissette),

David Tixier je francuski pijanista, aranžer i kompozitor. Godine 2011. diplomirao je DEM na Pariskom konzervatorijumu (CRR), Rue de Madrid, a tri godine kasnije završio je master studije džez muzike na HEMU, u Lozani, Švajcarska. Tokom 2017. je stekao drugi master iz džez pedagogije na HKB, u Bernu, Švajcarska.

Tixier vodi svoj  klavirski solo projekat, vođa je David Tixier trija i ko-lider Dua Obradovic-Tixier. Osim nagrada koje je osvojio sa duom, David je 2015. godine bio polufinalista klavirskog solo takmičenja Montreux i polufinalista javne nagrade UBS u organizaciji Montreux Jazz Festivala. Iste godine osvojio je II nagradu na takmičenju Monako džez solisti. Osvojio je i I nagradu na takmičenju JazzHaus u Frajburgu. Menadžer je dobrotvorne akcije prikupljanja sredstava „StartAs You Are” koju je pokrenula Lada.

Ulaz na koncert je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × two =