Obuka za filmske timove iz Crne Gore


MIDPOINT program, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, započinje još jedno izdanje obuke za filmske timove iz Crne Gore okupljene oko projekata dugometražnih igranih filmova u fazi razvoja, pod nazivom MIDPOINT Intensive Montenegro.

Ovaj četvorodnevni program obuke namijenjen je filmskim profesionalcima iz Crne Gore koji su u fazi razvoja svojih igranih filmova. Tokom radionice timovi će raditi na kreativnom razvoju scenarija, kao i na produkcijskim aspektima njihovih projekata. Nakon radionice, uslijediće i online konsultacije sa mentorima, a u skladu sa potrebama svakog od projekta koji budu učestvovali. Radionica se sastoji od grupnog rada mentora i polaznika, sa predavanjima, a za mentore su odabrana dva filmska stručnjaka iz Evrope – Christian Routh, skript supervizor iz Velike Britanije i Pavla Janoušková Kubečková, producentkinja iz Češke.

Radionica će biti realizovana od 21. do 24. novembra 2023. godine u Podgorici, a u okviru ovog trening programa biće obučena četiri tima od po maksimum tri učesnika.

Za ovogodišnje izdanje programa, MIDPOINT je, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, selektovani su sledeći projekti i timovi:

  • TRANSFER  (Atomic Production)

– Gana Čomagić, rediteljka

– Rade Vukčević, scenarista

– Ivan Čojbašić, producent

  • MATURA  (Galileo Production)

– Nikola Vukčević, reditelj

– Milorad Radenović, producent

  • JAGLIKA  (KA Productions)

– Andrija Mugoša, reditelj

– Armin Behrem, scenarista

– Iva Kasalica, producentkinja

  • SKARABEJ  (Far Production)

– Mladen Vujačić, reditelj

– Hajdana Baletić, scenaristkinja

– Nemanja Popović, producent

Takođe, 23. novembra u 17h, u organizaciji Creative Europe MEDIA Deska Crne Gore biće održan i masterklas na temu pisanja scenarija, pod nazivom “The Tools of Screenwriting and Dealing with the Industry“, koji će održati Christian Routh.

Masterklas je otvoren za javnost, a namijenjen je svima koji se interesuju ili bave pisanjem scenarija i žele da prošire svoje vidike i vještine u ovoj oblasti.

Kompletan program realizuje se na engleskom jeziku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen + six =