Odloženo prvo veče Nikšić Guitar festivala


Nikšić, 4. oktobar 2022 – Najavljeni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim je ovogodišnji Nikšić Guitar Festival trebalo da bude otvoren 6. oktobra, otkazan je usljed objektivnih nemogućnosti članova orkestra da prisustvuju.

Razlozi su nemogućnost za rad dirigenta i više ključnih glazbenika DSO-a. Bez ovih glazbenika se Dubrovački simfonijski orkestar ne može prikazati u cjelosti, savjesno i kvalitetno te predstaviti u skladu sa svojim najboljim izvođačkim mogućnostima”, navodi se u dopisu koji su rukovodioci orkestra poslali juče.

Ovom prilikom, organizacioni tim se izvinjava publici zbog nepredviđenih okolnosti, na koje nismo mogli uticati u kratkom vremenskom roku u kom smo dobili informaciju o otkazivanju nastupa; uprkos činjenici da smo pokušali naći adekvatnu zamjenu tokom jučerašnjeg dana. Ipak, najavljujemo da će se koncert održati odloženo u novom velikom, sastavu iz Hrvatske. O terminu i detaljima tog koncerta javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Program 17. izdanja festivala počeće, po novoj agendi, u petak 7. oktobra, kada će u Nikšićkom pozorištu biti upriličen koncert Damir Imamović tria. Damir Imamović je jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih umjetnika, predstavnik sevdaha čiju je interpretaciju kritika okarakterisala kao revolucionarnu za ovaj žanr i dobitnik nagrade za najboljeg umjetnika Evrope 2021. godine. On će nastupiti sa Ivanom Đurić (violina), Benjaminom Drijenčićem (truba).Jedan od naših svjetski najprepoznatljivijih gitarista, Goran Krivokapić, baziran u Njemačkoj, nastupiće 8. oktobra, na sceni “Zahumlje”. Posljednje festivalsko veče, 9. oktobar, proteći će u znaku koncerta mladih crnogorskih gitarista, koji će nastupiti takođe na sceni “Zahumlje”. Svi koncerti počinju u 20h.

NVO „Anagastum Guitar Society“ 17.izdanje međunarodnog festivala organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić, i Ministarstva kulture i medija Crne Gore i uz podršku Nikšićkog pozorišta i Muzičke akademije Cetinje. Generalni medijski pokrovitelj je Radio Televizija Crne Gore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 4 =