Održan Deseti festival balkanskog humora i satire „Južnjačka uteha“

U aleksinačkom Centru za kulturu i umjetnost, održan je Deseti festival balkanskog humora i satire „Južnjačka uteha“, uz učešće autora iz Srbije, Crne Gore i Bugarske.

Pred brojnom publikom i predstavnicima medija, učesnici su govorili svoje aforizme, epigrame, satričnu poeziju i kratke priče. U programu su učestvovali: Rumen Belčev i Mihail Vešim (glavni i odgovorni urednik bugarskog satiričnog časopisa „Stršen“/„Stršljen“) iz Sofije, Dejan Tofčević iz Podgorice, Bojan Rajević sa Cetinja, Branko Vuković iz Bara, Slobodan Simić, Bojan Ljubenović i Miodrag Stošić iz Beograda, Aleksandar Čotrić iz Pančeva, Ivko Mihailović iz Kruševca, Ljiljana Krstić i Slavomir Vasić iz Aleksinca.

Na početku manifestacije, priređena je izložba crnogorskog karikaturiste Darka Drljevića, koji je na prestižnim međunarodnim konkursima osvojio preko 250 značajnih priznanja.

Na festivalu je promovisan Almanah „Južnjačka uteha“ sa odabranim radovima prethodnih učesnika, koji je priredio Ivan Matejević iz Aleksinca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − 5 =