Održan koncert najboljih studenata Muzičke akademije sa Cetinja na KotorArtu


Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike, u okviru serijala koncerata KotorArt talenti, organizovao je koncert najboljih studenata Muzičke akademije sa Cetinja.

Na koncertu u utorak, 18. jula, u Crkvi sv. Duha u Kotoru, sa početkom u 21 čas, predstavili su se Ivana Dendić, violina iz klase profesora Vujadina Krivokapića sa kompozicijom A la Albeniz Rodion Ščedrina, Vuk Kuč, truba, iz klase profesora Nikole Mijajlovića, prvim stavom Koncerta u Es duru Johana Nepomuka Humela, Marija Sinđić, flauta, iz klase profesorke Marije Đurđević Ilić, odsviravši Karneval u Veneciji Đulija Bričaldija, Sofia Jović, klavir, iz klase profesora Bojana Martinovića, izvodeći prvi stav Sonate za klavir u be-molu, op.35 Frederika Šopena, kao i Joko Mićković, harmonika, iz klase profesora Predraga Jankovića koji je izveo izbor iz Slike vremena koja prolaze Antolija Kusjakova.

Klavirski saradnik je bio profesor Oleksej Molčanov, dugogodišnji profesor i čest gost festivala KotorArt. Na ovogodišnjem festivalu, profesor Molčanov predstaviće se i solističkim koncertom, u petak, 21. jula, u Crkvi sv. Duha, a na programu će se naći djela Mocarta i Šopena.

Na početku koncerta prisutnima se obratila prodekanica za nastavu mr Nataša Popović, vanredna profesorka kamerne muzike na MA Cetinje, koja se zahvalila studentima na predanom radu, publici na prisustvu i podršci, kao i KotorArtu na gostoprimstvu, višegodišnjoj saradnji i pozivu da i mladi budu dio festivala koji je domaćin i svjetskim umjetnicima.

Glavni sponzor serijala KotorArt talenti, partner i dugogodišnji prijatelj festivala je agencija za luksuzne nekretnine, Montenegro Sotheby’s Realty a u okviru ovog važnog segmenta festivala imaćemo priliku slušati još i solističke koncerte istaknutih mladih studenata, violinistkinje Dee Nicaj i violončeliste Sarija Šaćirija.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three + eleven =